Husmanskost

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en…

Stuvad spenat

Stuvad spenat

Stuvad spenat passar som tillbehör till de flesta stekta eller panerade rätter oavsett om det kött, fisk eller fågel. Dessutom…

Knäckebröd

Knäckebröd

Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd. Det har bakats i Sverige sedan 500-talet åtminstone, särskilt i…

Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Korv stroganoff har hämtat inspiration från klassikern biff stroganoff och kan varieras ganska kraftigt. Det här är mer av ett…

Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Tycker du den vanliga ugnspannkakan mättar för dåligt kanske det här kan vara ett knep för dig. Dryga ut pannkakan…

Redskap

Actifry

Actifry

Pommes i ugnen blir oftast inte så roliga tycker jag. Antingen blir de stenhårda eller sladdriga, men…

Soppor

Grön ärtsoppa med sting

Grön ärtsoppa med sting

När någon säger ärtsoppa går tankarna oftast till den gula ärtsoppan, men det går lika bra att…

Vinter

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt…

Hallon- och rabarbersmulpaj

Hallon- och rabarbersmulpaj

Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem…

Rulla till toppen